Gyakran Ismételt Kérdések

Itt gyűjtjük össze az ausztriai asztalos munkával kapcsolatosan leggyakrabban elhangzó kérdéseket. Amennyiben itt nem találod meg a benned megfogalmazódott kérdésedre a választ, abban az esetben ezt hozzászólás formájában megteheted, a lehető legrövidebb időn belül válaszolni fogunk rá!

 

 


 

Ki üzemelteti az asztalosausztria.hu weboldalt?

A greatJob Kft csapata. Mi egy fiatalos tatabányai magánmunkaerő-közvetítő cég vagyunk, megbízható nyugat-európai partnerekkel.

 


 

Mennyit kell fizetnem?

Semennyit. Cégünk hivatalos magánmunkaerő-közvetítő cég, téged nem terhel semmiféle költség a közvetítéssel kapcsolatban. Tisztában kell lenned azzal, hogy egy munkaerő-közvetítő cég NEM KÉRHET PÉNZT a munkavállalóktól.

 


 

Persze-persze, de akkor Ti miből éltek?!

Mi azokkal a cégekkel vagyunk szerződésben, ahová Téged kiközvetítünk. Sikeres közvetítés esetén ezektől a cégektől sikerdíjat kapunk. Ez képezi bevételünk alapját.

 


 

Remek asztalos vagyok, de sajnos a német nyelvet nem beszélem. Ebben az esetben mit lehet tenni?

Ha komolyan el akarsz helyezkedni Ausztriában, mint asztalos, akkor feltétlenül szükséged lesz minimum egy társalgási szintű német-nyelvtudásra (aktív tanulással ezt 6-8 hónap alatt el lehet érni). Mi nem ámítunk senkit olyan vállalhatatlan szöveggel, hogy "nyelvtudás nélkül", vagy "minimális nyelvtudással". Az osztrák partnerünk elvárja a német nyelvismeretet, ami érthető is, hiszen a cég osztrák munkatársaival fogsz majd együtt dolgozni, akik nem igazán beszélnek magyarul.

 


 

Remekül beszélek németül, de asztalos végzettségem nincs.

Ha dolgoztál már minimum 2-3 évet asztalosként, akkor csak a tapasztalatodra lesz szükséged, a lényeg az, hogy hogyan teljesítesz a tesztmunkán, nem pedig a végzettséged. Amennyiben nem dolgoztál még asztalosként, abban az esetben a tesztmunkán sem valószínű, hogy jól tudsz teljesíteni, tehát nem javasoljuk a jelentkezést.

 


 

x fős brigád vagyunk, az egyikünk beszél németül. Lehetséges így a felvétel?

A parterünk egyéni jelentkezőket vár, akiktől elvárja a német nyelvtudást, és az asztalos tapasztalatot. Csapatként kint nem fogtok tudni dolgozni, mivel minden magyar munkavállaló mellé, az esetek 90%-ban egy osztrák munkavállaló kerül. Jelentkezni csak a csapat azon tagjának érdemes, aki beszélni a nyelvet.

 


 

Más fajta külföldi munkát is fel tudtok ajánlani?

Természetesen. Az aktuális külföldi munkáink listáját megtalálod a newwork.hu, vagy a kulfoldimunka.org weboldalon. Amennyiben naprakész szeretnél lenni a legújabb munkalehetőségeinkről, akkor javasoljuk, hogy iratkozz fel a külföldi munka hírlevelünkre, a newwork.hu weboldalon!

Kategória: Asztalos munka Ausztriában

Asztalos munka Ausztriában a greatJob-tól!

Üdvözlünk az Asztalosausztria.hu weboldalon!

Jelen oldal célja, hogy átfogó tájékoztatást nyújtson cégünk a greatJob Kft és a BVSJOB Hungary Kft által kínált Ausztriai asztalos munkával kapcsolatban.

Kérlek engedd meg, hogy röviden összefoglaljuk, milyen lehetőséget is kínálunk azoknak, aki asztalosként szeretnének Ausztriában elhelyezkedni:

  1. Ingyenes közvetítés: szomorú dolog, hogy ezt ki kell emelni, de sajnos nagyon sok csaló van az interneten, akik pénzért kínálnak külföldi munkaközvetítést. Cégünk a greatJob Kft hivatalos magán munkaerő-közvetítő cég. Közvetítési szolgáltatásunk a munkavállaló felé teljesen INGYENES! Téged is kérünk arra, hogy fokozottan figyelj oda, milyen cégnek küldöd el az önéletrajzodat egy lehetséges külföldi munka reményében. Elsősorban óvakodj az ingyenes e-mail címekkel hirdető "cégektől" pl gmail, citromail stb. a legtöbb esetben sajnos nagyon könnyen átverés áldozatává válhatsz. Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor a területileg illetékes munkaügyi kirendeltségeken akár telefonon is tájékoztatást nyújtanak a cég magán munkaerő-közvetítői engedélyével kapcsolatban.
  2. Magyarországi tesztmunka: lehetőséget biztosítunk arra, hogy a partnerünk által megkövetelt tesztmunka elvégzése miatt ne kelljen Ausztriába utazni, hanem azt a cégünk által biztosított helyszínen (Tatabánya) lehessen elvégezni. Ezzel több száz km-nyi utat spórolunk meg jelentkezőinknek. Maga a tesztmunka kb 1-2 órát vesz igénybe, ebből 30 perc a gyakorlati és kb 10-15 percnyi beszélgetés német nyelven.
  3. Nyelvi felkészüléshez szükséges tananyag: a munkához elvárt a társalgási szintű német nyelvtudás amit a partnerünk nagyon komolyan is vesz, ezért mi is mindent megteszünk, hogy a lehető legtöbbet hozzad ki a tesztmunka nyelvi felmérésében. Ha az előzetes telefonos nyelvi teszt alkalmával megfelelően teljesítesz, de nem vagy biztos a tudásodban, akkor igényeld a speciálisan összeállított 25 oldalas segédletünket, hogy a munkához feltétlenül szükséges szakmai szókincset elsajátíthasd. A segédletet elektronikus formában, minimális költség ellenében a rendelkezésedre bocsátjuk.

Asztalos munka Ausztria

Konkrétumok az ausztriai asztalos munkáról:

Partnerünk egy piacvezető osztrák bútorgyártó cég, melynek egész Ausztriában vannak telephelyei. A cég alkalmazásában a fő feladatod bútorok összeállítása lesz a cég vevőinél. Konkrétan pl egy család megvásárol egy konyhabútort, majd helyszíni összeszerelést kérnek. A te feladatod a kollégáddal (legtöbbször egy osztrák munkavállaló) a bútor kiszállítása (ezért szükséges a B kategóriás jogosítvány), majd összeszerelése. A munka folyamán sokszor a kreativitásodra is szükség lesz, ezt hivatott leellenőrizni többek között a tesztmunka.

A szállást a munkáltató az első három hónapban hat hétben ingyenesen biztosítja számodra, ezzel is megkönnyítve a beilleszkedést, illetve a munkakezdést. Az elszállásolás általában teljesen kulturált panziókban történik, eddig minden kiközvetített jelentkezőnk dicsérte ezeket.

Az osztrák munkáltató hosszú távra tervez a munkavállalóival, tehát nem kell attól tartanod, hogy ez a munka csak pár hétig, esetleg hónapig tart majd.

Elvárások veled kapcsolatban:

  • Elvárják, hogy asztalos szakmunkás végzettséged legyen, amennyiben ilyen nincsen, de dolgoztál már asztalosként, akkor a korábbi munkáltatód igazolása szükséges arról, hogy valóban asztalosként dolgoztál (2 év a minimum).
  • Nem lehet eléggé hangsúlyozni a német nyelv társalgási szintű ismeretét. Ez tényleg nagyon fontos (ezért húztuk alá), ha nem nagyon tudsz/mersz megszólalni németül, akkor nem árt egy kis gyakorlás. Amennyiben jelentkezel hozzánk, ez lesz az első amit mi is előtesztelünk egy telefonos beszélgetés keretében.
  • Amennyiben már volt részed külföldi munkában, azon belül is német nyelvterületen (Hollandia, Németország, Ausztria), ezt előnyként értékelik.
  • A fentebb már említett kiszállítás miatt szükséged lesz a B kategóriás jogosítványodra. 3,5 tonnás kisteherautókat kell majd vezetned.
  • Sikeres felvétel esetén kelleni fog egy 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány. Természetesen a Te nevedre kiállítva.
  • Nem árt ha nem okoz gondot a túlóra, mivel ez sok esetben elő fog fordulni. De mivel túlórapótlékot fizetnek, ezért ez úgy gondoljuk nem fog problémát okozni.

Fizetés

Most érkeztünk el a számodra egyik legfontosabb részhez. A fizetésed alapesetben nettó 1250 EUR/hó-tól indul, ami túlórákkal elérheti az 1700 EUR-t is. Ez árfolyamtól függően: 340.000 - 460.000 Ft.

Jelentkezés

Amennyiben megtetszett a lehetőség, akkor önéletrajzodat német és magyar nyelven a következő email címen várjuk: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. . Amennyiben jelentkezel kérjük adj meg egy telefonos elérhetőséget is, mivel az email elküldése után a lehető leghamarabb fel fogunk keresni a nyelvtudás ellenőrzése végett. Amennyiben nyelvileg rendben voltál, abban az esetben meghívunk a következő tesztmunkákra (az aktuális időpontot itt az oldalon is közzétesszük), és minden szükséges információt emailben elküldünk majd.

Címünk: greatJob Kft. H2800 Tatabánya, Mártírok útja 81/A 1em 114. (SZÜV irodaépület)

Telefonszámunk: 06 34 787 867 (kérjük csak abban az esetben hívjon, amennyiben olyan kérdése van, amire nem talált választ az oldalon)

Amennyiben kérdésed/észrevételed lenne az ausztriai asztalos munkával kapcsolatban, azt a Gyakran Ismételt Kérdések aloldalon felteheted!

icon
Kategória: Asztalos munka Ausztriában

Külföldi munka hírek

Twitter

Linkek